4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 25.
+36 20 / 447 9476

Új kondiparkok

Elkészült 3 új kondipark Nyíregyházán.

Borbányán az Alma és a Tímár utcákon 7-7, Sóstógyógyfürdőn a Tölgyes utcán 14 szabadtéri sporteszközzel alakították ki a „felnőtt játszótereket”. A tavalyi évben átadott kondiparkok hamar népszerűvé váltak, és az új fejlesztéssel már a város hét helyszínén van lehetőség a szabadtéri testedzésre.

A kirándulók már birtokba vették a sóstói Tölgyes utcán a 14 szabadtéri sporteszközzel kialakított új kondiparkot. A közelmúltban még két helyszínen, Borbányán az Alma és a Tímár utcákon 7-7 testedző eszközzel építettek „felnőtt játszóteret”.

Keczkó János, a NYÍRVV Kft. irodavezetője elmondta, már hét kondiparkkal büszkélkedhet Nyíregyháza. Tavaly 22 millió forintot, idén pedig 18 milliót fordítottak ezekre a fejlesztésekre. A parkok kialakításánál minden korosztály testedzési lehetőségére gondoltak, így válogatták össze az eszközöket.

A tervek szerint augusztus végére a Törpe utcán is elkészül egy újabb kondipark 14 sporteszköz felállításával. A parkok széles korosztály számára biztosítanak sportolási lehetőséget, hiszen gyermekeknek szánt eszközöket is elhelyeztek, ugyanakkor a berendezések prevenciós és rehabilitációs célokra is jól használhatók, így az idősebb generáció számára is ajánlható. A parkokban többfunkciós nyújtót, erőgépeket, felülőpadokat, gerincerősítő karikákat, kar- és vállerősítőket, forgó fitneszkarikákat, lábhintákat, láblengető és gyaloglóeszközöket helyeztek el, vagyis minden izomcsoport erősítésére és nyújtására alkalmasak, lehetővé téve a rendszeres, aktív testmozgást. A nyújtók alá a balesetek megakadályozására ütéscsillapító talajt építettek, és valamennyi eszközön feltüntették a használati útmutatót.


Forrás:
http://www.nyiregyhaza.hu