4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 25.
+36 20 / 447 9476

Egyedülálló játszóteret avattak Kisvárdán

Kisvárda – 2014. október 10.–én –pénteken délután–— Magyarországon egyedülálló játszótér nyitotta meg kapuit Kisvárdán.

Az önkéntesek által létrehozott meseszerű helyszín sérült és ép gyermekek számára is önfeledt időtöltést biztosít, ezzel is segítve a fogyatékkal élő gyermekek integrációját. Az új játszóteret Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében avatták fel. A több mint száz önkéntes segítségével épült fel Kisvárdán a Városháza mögötti területen található játszótér. A különleges kialakítású helyszín speciális játékoknak, többek között fészekhintának, lengőhídnak és kötélhálóval ellátott mászókának ad otthont, amit a mesetémájú, térhatású díszletek tesznek egyedivé.

A játszótér Kisvárda Város Önkormányzata, a GE Hungary Kft. Kisvárdai Fényforrásgyár, a Budapest Bank kisvárdai fiókja, valamint a Sérült Gyermekekért Alapítvány közös összefogásával, a szervezetek pályázati forrásaiból, valamint további anyagi hozzájárulásokból valósult meg. Az önkormányzat, valamint a támogató cégek és az alapítvány önkéntesei vállalták a teljes kivitelezést a közel 200 négyzetméteres falfelület festésétől kezdve, a rajzok elkészítésén át egészen a kertrendezésig és a játékok elhelyezéséig.

Az el–és a befogadás fontossága

–A sérült gyermekek és családjaik példamutató módon néznek szembe a helyzetükből adódó kihívásokkal, azonban nekik is szükségük van a közösségen belüli el– és befogadásra. Ennek az új közösségi térnek a megnyitásával tovább erősödik a fogyatékkal élő gyermekek integrációja a társadalomba – mondta Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter. Ennek bizonyítéka a közös összefogással megépült egyedi játszótér, melyben –mint az elmúlt négy évben is– megjelentek a színek.

–Ezt az elhanyagolt, gondozatlan területet a Nyírzem Zrt. térítésmentesen adta át, hogy itt az önkéntesek kétkezi munkájának köszönhetően a város legszínesebb játszótere épülhessen meg a gyerekek és az őket ide elhozó szüleiknek a számára – mondta köszöntőjében többek között Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere.

Rajzpályázat

A 25 éves jubileumi fennállásának alkalmából a GE a gyerekek számára rajzpályázatot is hirdetett „Játsszunk együtt” címmel, amelynek legfőbb üzenete az elfogadás és az integráció a játékon keresztül a sérült és ép gyerekek között. A felhívásra mintegy 150 rajz érkezett a kisvárdai iskolákból és óvodákból, valamint a szervezeteknél dolgozó szülők gyermekeitől. A játszótér átadását követően a résztvevők közösen fát ültettek, valamint kihirdették a rajzpályázat eredményeit. A rajzpályázat egyéni győztesei, valamennyien ajándéktárgyakat kaptak. Az iskolák közötti verseny fődíját megosztva a Teichmann Vilmos Általános Iskola 5. osztálya, valamint a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola, Ökoiskola 1. osztálya kapta.

Jövőre 40 éves a kisvárdai gyár

–Nagyon büszkék vagyunk vállalatunk dolgozóira, akik közös erővel létrehozták ezt a lenyűgöző játszóteret. Az idehaza negyed évszázada jelen lévő GE kultúrájában alapvető értéket képvisel az önkéntesség, amit jól példáz kollégáinknak a most lezárult projektben mutatott elkötelezettsége. mondta Kántor Roland, a GE Hungary Kft. Kisvárdai Fényforrásgyár igazgatója. A GE 25 éves hazai jelenléte mellett, kisvárdai fényforrásgyárunk jövőre ünnepli 40 éves fennállását. A GE Magyarország és Kisvárda jövőjébe vettet bizalmát is jelképezi a mai faültetés – mondta végezetül Kántor Roland, a GE Hungary Kft. Kisvárdai Fényforrásgyár igazgatója.

Mielőtt a játszótér bírtokba vétele megtörtént volna, az átadók közös faültetéssel megerősítették az összefogást.

Vincze Péter

Forrás:
http://www.haon.hu